Generátory koloidního stříbra

11.09.2010 20:52

S generátory koloidního stříbra je situace ještě horší, než s koloidním stříbrem hotovým. Málo kdy se při koupi můžete podívat na "střeva", abyste zjistili, co je vevnitř. Kvalitní generátor musí  mít zdroj konstantního proudu. Ten se nedá nahradit odporem, jak mnozí výrobci tvrdí. Pak jsou takoví, kteří inzerujígenerátor špičkových kvalit a uvnitř se skrývá pouze odpor. Také s kvalitou stříbra je to těžké. Zákazník nemá možnost si ji ověřit. Objevili jsme i výrobce, který tvrdil, že má čistotu stříbra 99,999, což je nesmysl, protože takové stříbro zatím nikdo neumí vyrobit.

Takže ten kdo si chce vyrábět kolidní stříbro svépomocí musí splnit několik podmínek.

1. Musí mít jistotu, že dokáže sehnat ultračistou vodu a pro jistotu si ještě její kvalitu ověřit. Podařilo se nám koupit agu purificatu i water for injection s vodivostí 1,2 - 1,4 mikroSiemens. To již je na hranici použitelnosti. Když se k tomu přidá nějaká nečistota z nádoby, je vše špatně.

2. Musí mít možnost vymýt vyvíjecí nádobu do naprosté čistoty - nejlépe ultračistou vodou bez použití hadru, nebo ubrousku či houbičky, protože z toho všeho se uvolňují nečistoty

3. Je dobré ještě těsně před použitím vymýt nádobu izopropylalkoholem.

4. Musí mít (nejlépe skleněné) míchadlo s přibližně 1 otáčkou za sekundu (tu vám musí udělat zručný kutil, protože na trhu jsme ji nobjevili), nebo mgnetické míchátko se stejnými otáčkami (například https://www.helago-cz.cz/set/mini-mr-standard/ ).

5. Musí mít kvalitní generátor. Po dlouhém hledání jsme vytipovali tuzemský Craftgen - https://craftgen.eu/craftgen-ksg4-cb3.html . Ale doporučujeme pouze režim č. 1 s objemem z režimu č. 2 , pak je výsledný produkt použitelný i pro vnitřní použití.

Ze zámořských má podobnou kvalitu www.silvergen.com/ a ten je dokonce vybaven míchadlem

6. Musí mít na každou výrobu jeden pár sterilních rukavic, protože dotyk holou rukou elektrody způsobí její zamaštění a tím změnu vodivosti a potažmo proudové hustoty, která je klíčová pro kvalitní produkt. Podobně funguje dotyk rukou vnitřního povrchu sklenice, který má za následek znečištění vody. Ultračistá voda je totiřž vynikající rozpouštědlo a kvalitně umyje vše, co jí přijde do cesty. Bohužel na úkor své čistoty.

 

Ještě dodatek, proč režim 1 s dávkou 2?

Kdysi totiž někdo stanovil, že optimální proud by mohl být 1mA na čtverečný palec. Sami vidíte, že to nemůže být hodnota, která by byla nějak experimentálně stanovena. Těžko by vyšla tak přesně. Ve skutečnosti se jedná o mezní hodnotu, která se dobře pamatuje a která by neměla být překročena. Ti lepší výrobci se jí drží, neznaje pozadí. Převedeno do metrické soustavy to vychází 0,155mA na čtverečný centimetr. Proto každý krok, který posune proud směrem dolů je jen ku prospěchu věci.